EVOLUTION-SPORTS         

EVOLUTION-SPORTS 

Bootcamp


Wat is bootcamp?

Bootcamp is een trainingsmethode uitgevoerd in teamverband onder professionele begeleiding van een bootcamp instructeur. Het doel is om de kracht en het uithoudingsvermogen te verbeteren door intensieve oefeningen gedurende de periode van een uur. Door het sporten in teamverband trainen de deelnemers intensiever dan wanneer zij individueel zouden trainen, hierdoor wordt de efficiëntie van de training verhoogt.  

Oefeningen 

In België en Nederland wordt veel gebruikgemaakt van oefeningen met het lichaamseigen gewicht, als ook natuurlijke materialen zoals muurtjes, bruggetjes etc. en ook gemakkelijk te vervoeren fitnessmaterialen zoals de kettlebell, battlerope, dumbbells en sandbags. De instructeur geeft korte, inspannende opdrachten die gemakkelijk uit te voeren zijn, maar die op gebied van uithoudingsvermogen en op spierkracht veel vergen van de sporters. De trainingsmethode begint met dynamische rekoefeningen gevolgd door een korte warming up. Daarna volgen verschillende intervaltrainingen. Ten slotte eindigt de groepssessie met een buikspier sessie en een coolingdown met stretch oefeningen. De verschillende bootcamp oefeningen zijn o.a.: 

  • Weightlifting 
  • Push-ups
  • Sit-ups
  • Squats
  • Planking


Geschiedenis 

Bootcamp is van origine een spierversterkende trainingmethode die door het Amerikaanse leger werd uitgevoerd. Soldaten werden op zeer intensieve wijze in korte tijd getraind met het materiaal wat daar op dat moment voor handen was. Het doel was op een zo efficiënt mogelijke manier, snel resultaat te boeken. In 1999 is deze trend overgewaaid naar het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien stijgt de populariteit in Europa nog altijd.  

Nieuwsgierig of deze vorm van sport iets voor jou is?


Maak vrijblijvend een afspraak voor een intake en eventueel een eerste training 

klik hier voor het contact formulierBootcamp Westerpark
Bootcamp Westerpark
Bootcamp Westerpark
Bootcamp Westerpark
Bootcamp Westerpark
Bootcamp Westerpark
Boxing bootcamp Westerpark
Boxing bootcamp Westerpark
Bootcamp Eendrachtpark
Bootcamp Eendrachtpark

                     

STOP THINKING, START DOING!

E-mailen
Map
Info
Instagram